За мен

Роден съм в Благоевград през знаковата 1989 година. Там не толкова успешно се мъча да стана футболист, а по късно едва-едвам завършвам Строителния техникум. Поработвал съм като рецепционист, автомивкаджия и общ работник. Сега пък съм студент в Софийски университет в специалност Минало и съвремие на Югоизточна Европа. Предпочитам да се занимавам с граждански и студентски инициативи, както и с изграждането на навременно и аргументирано гражданско общество. Понастоящем председателствам три организации, в които заедно и поотделно развиваме това, което можем най-добре:

– Клуб по история, политика и култура на държавите и народите от Югоизточна Европа Balcanica, където целим да разпространим дискурса за Балканите на по-широк фронт, като организираме събития от хуманитарен характер и вписваме веднъж на два месеца безплатно онлайн списание.

– Факултетен студентски съвет на Исторически факултет, където сме водени от каузата да защитаваме интересите на студентите от факултета и  същевременно да развиваме техния потенциал, чрез организиране на публични събития;

– Движение “Промяна за студентите”, където студенти от различни университети сме обединени от вярата, че младите и образовани българи са бъдещето на България и сме се посветили на мисията да работим за тяхното развитие, като организираме събития, в които да предоставяме възможност да доказват своите качества;

Извън това, често вписвам в личния блог или в студентския сайт “Красива Европа”. Превеждам статии, свързани главно с Балканите и образованието, за българската версия на международния сайт Global Voice. Пиша поезия, разкази и пътеписи. Публикувал съм в “Литературен вестник”, “ББИА”, “Литературен клуб”, “LiterNet”, “Свободно слово”, “Webcafe”, “Българска наука”, “Public-republic” и други. Мнение за гражданските инициативи и висшето образование съм давал в БНТ, БНТ2, БНР, БТВ, Нова ТВ, ТВ7, Дарик радио и т.н. Научните ми интереси са в сферата на хуманитаристика.

Истинско удоволствие ми доставят четенето, пътуването, самотните разходки, разговорите на философски теми, размишляването, наблюдаването, научното и житейското познания. /И тъй като никога няма напълно черно или бяло/ Аз съм егоцентрик, който се бори със своя нарцисизъм, но така и не го преодолява напълно (и може би за добро). Моят главен порок е и единственият спорт, който практикувам редовно – вдигане на чаша твърд алкохол от масата, бара или покрива.

Като резултат от всичко това – парадоксите в парадоксалния ми начин на живот искрено ме забавляват.

Вярвам, че човек може да постигне всяко едно нещо, стига да направи две стъпки: 1. да опознае себе си, 2. да развие силните си черти. Ето защо не приемам изразите „няма начин“ и „не мога“. Отстоявам свободата си, осъзнавайки отговорностите, които нося за себе си, околния свят и най-вече за хората след мен.

Можете да ме намерите във ФБ: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000908158207

Интересна информация ще откриете в три откровени интервюта, дадени в различни периоди.
От 2009 г.

От 2012 г.

От 2012 г.

Advertisements