Българският студент

Българският студент работи в кол центрове.
Българският студент работи като барман, сервитьор, промоутър, товарач, общак, таксиджия.
Българският студент понякога не работи, не работи, за да учи, а учи, за да не работи като таксиджия, общак, товарач, промоутър, сервитьор, барман.
Българският студент най-често е народен човек – в хладилника му можеш да намериш домашно вино, домашна ракия, домашна храна.
Българският студент не е грък, а родителите му не са германци, защото образованието за българина от Възраждането до днес е основна цел на българското семейство и то му се полага след взаимно съгласие на семейните приоритети.
Българският студент живее в Студентски град.
А Студентски град е грейпфрутена шайба, в която върти се българският студент и където и да извади език, му изтръпва устата от чалга, дюнери, простотия и тони стораро.
Българският студент няма право на книжарници и библиотеки.
Българският студент няма право на лично мнение.
Няма право на разсъждение.
Няма право на права пред администрация.
Българският студент понякога съжалява, че живее в Студентски град.
Българският студент понякога се възмущава.
Възмути ли се – протестира.
По-често обаче, българският студент решава да забрави, забрави ли, продължава напред, а напред, българският студент най-често има предвид Терминал 1 и Терминал 2.
Българският студент е икономически неразумен индивид – пътува на стоп, яде хляб с лютеница и си изхарчва парите на Панаира на книгите.
Българският студент не вярва, че е бъдещето на България, защото знае, че България отдавна го е изоставила в клопката на вечното настояще.
Българският студент се бори с всекидневието.
Българския студент е атакуван от плъхове, мишки, дървеници в общежитията и лошо гледащи лелички в социалистически стил в едни кабинети, на които пише “Отдел студенти”. Българският студент рядко различава първите от вторите.
Българският студент не е виновен за тяхната прилика.
Българският студент е потърпевш.
А виновниците отдавна си измиха задниците с българските младежи.

ЧЕСТИТ ОСМИ ДЕКЕМВРИ!*

Коментарът е мигновена реакция към противоречивата статия за “българския студент”, публикувана във в. Стандарт на 08.12.2011 г.

Advertisements